top of page
Hout

Er zijn snel en op grote schaal andere grondstoffen nodig om aan de vraag te voldoen. We dienen daarom efficiënter om te gaan met grondstoffen, producten en materialen. En de recycling verbeteren. 

Hulp bij verandering

Het eindig zijn van grondstoffen en gebruik maken van stoffen die om tot een product te komen een hoge milieubelasting hebben vraagt ons om anders te gaan kijken. Bijvoorbeeld meer biobased bouwen met plantaardige grondstoffen. Ook schonere productieprocessen en nadenken over hergebruik CO2 of reductie hiervan. De grondstoffentransitie vraagt om duurzaamheidswinst voor de hele keten van productie en consumptie. Met aandacht voor klimaat, biodiversiteit en de leefomgeving.

Grondstoffen transitie

Logboeken laden

Maak impact

In het Design for Living concept van de biobased bouwen fabriek wordt gekeken naar vlas en hennep als isolatiemateriaal. Hout is tot een bepaalde afmeting een prima vervanger van beton en staal.

 

Zo ontwikkelen wij smallere woningen, die wel meer ruimtelijke beleving hebben door een compleet nieuwe kijk op wonen en het gebruik van hout. Het mooie van dit initiatief is dat er meer lokaal wordt samengewerkt. Het creëert nieuwe banen, brengt het ambacht deels terug en het is bovenal mooier wonen en beter voor het milieu.

bottom of page