Kubistisch huis

Moderne architectuur

Kubistisch huis bouwen

Je ziet ze steeds vaker. Kubistische huizen en vaak ook nog in het wit. Het lijkt iets van deze tijd, maar bestaat al langer. Pablo Picasso behoort tot de grondleggers van een stroming die het kubisme wordt genoemd.

 

Door een analyse van dagelijkse producten werden geometrische en abstracte vormen beschouwd. Een stroming die tot in de architectuur doordrong en steeds verder is verfijnd tot de meer minimalistische architectuur van vandaag de dag.

 

Een spannend effect in het kubistische huis is de manier waarop bouwvolumes in elkaar schuiven. Met een combinatie van open en gesloten gevels ontstaat een gevarieerd gevelbeeld. 

 

De meer zakelijke kubistische villa architectuur zie je vaker aan de voorzijde of koele zijde van het huis. Het geeft de bewoners privacy en verschuilt de meer ondergeschikte delen van het huis. Door het uitpakken van panorama vensters in de architectuur aan de tuinzijde ontstaat een spectaculaire architectuur. Met prachtige kozijndetaillering van bijvoorbeeld aluminium of staal. En lichte woonruimtes die tuingericht zijn.

 

Voor de bouw van gevels is er keuze uit een grote variatie materialen. Denk een stucwerk, betonsteen, hout, zink, aluminium, maar ook traditionele baksteen is veel gebruikt. Samen met jou zoeken we precies naar de wensen die jij hebt voor jouw kubistisch woonhuis. Meer weten?

What's up?
arrow&v
arrow&v

Adres

Midwaystraat 1

1339 NM   ALMERE    (Flevoland)

Telefoon

+31 (0)85 30 10 891

Email

info@webuild.nl


KvK

67056822

BTW

NL002073354B68

Bank

NL87 RABO 0313 2657 12 

 

Voorwaarden

DNR2011

© 2020 by Studio WeBuild                                          innovatie door inspiratie