top of page
Jongen met DIY-robot

Transities in het onderwijs zijn er genoeg. Waaronder gepersonaliseerd onderwijs en meer sociale vakken. Waar de een pleit voor terug naar de basis en structuur en de ander juist meer creativiteit wenst. We gaan de wereld in het onderwijs weer tussen binnen en buiten verbinden. 

Een levenlang leren

Nieuwe vormen van onderwijs zijn hip. Minder bureaucratie en meer experimenten en praktijkgerichter. Op afstand en meer digitaal. Van privéles tot in de cloud. Wat blijft en bikkelhard nodig is zijn goede juffen en meesters, leraren en leraressen. Huisvesting speelt daarin een belangrijke rol. De leeromgeving dient veilig en uitdagend te zijn. Mogelijkheden bieden om op verschillende manieren lesstof over te dragen. 

Leren

goldewijkcbsdehaven6.jpg

Overtref de verwachtingen

Op het gebied van leren creëren wij huisvesting waarbij de school meer is dan een leerplek alleen. Het is dé plek om elkaar te ontmoeten, in sociale verbinding met elkaar te staan en te begrijpen waarin het in de maatschappij om draait.

 

Wij werken aan uitdagende plekken voor kinderen en volwassen om te leren en elkaar te ontmoeten. Het ROC in Tilburg is een voorbeeld. Nieuw zijn de initiatieven voor Kids & Co waarin kinderen kennismaken met de natuur, het beroep van broodbakken en schoenmaken en hoe je op een prettige manier omgaat met de medemens.

 

Focus op letters en cijfers blijft bestaan, maar de nieuwe trend is vooral ook om meer sociale en praktische vaardigheden te leren. Daar past nieuwe huisvesting bij.

bottom of page