top of page
Image by micheile henderson

Gaan we wonen in de stad? Of rurbanisatie en terug naar het platteland? De inrichting van ons landschap zal veranderen. We hebben veel plek nodig om aan onze energie behoefte te voldoen. Maar ook de landbouw en verstedelijking zijn in continu ontwikkeling. Een echte transitie van de ruimte dus.

Hulp bij verandering

Er is woningnood in Nederland. Gaan we optoppen, renoveren van kantoren naar woningbouw? Realiseren we nieuwe wijken of gaan we eerst anders kijken hoe we willen wonen? Wat ons betreft kijken we eerst hoe we het nieuwe wonen willen vormgeven. Want ook onze woonwensen zijn veranderend. Kinderen wonen langer thuis. Thuiswerk is hip en vraagt ruimte. De sociale vraag over onze leefomgeving komt terug op de agenda. Blijven we een levenslang op dezelfde plek wonen en hoe is de zorg in de buurt geregeld? 

Ruimtelijke transitie

Image by Jurriaan

Maak impact

Studio WeBuild heeft meerdere Design for Living projecten geïnitieerd. In s'-Heerenberg realiseerden wij een woonhof met een duidelijke relatie met het landschap.

Natuurrijk Wonen is een initiatief waarin wonen in de natuur wordt uitgewerkt voor meer CPO initiatieven. Het belang van water en de stijging van de waterspiegel zijn voor ons land belangrijk om rekening mee te houden.

 

Op de Urban Village woningen zijn daktuinen ontworpen en voor een rolstoelfabrikant in het zuiden van Nederland een duurzaam kantoor met hal, welke deels opgaat in de omgeving.

Al onze concepten passen in het gedachtengoed van meerdere transitiesoorten bijelkaar en zijn daarmee uniek en een voorbeeld voor de de transitie van de leefomgeving.

bottom of page