top of page
Bedrijfsoverdracht

Succesvolle begeleiding bij bedrijfsoverdrachten

De uitdaging

Afgelopen jaren hebben wij als ervaren adviseurs de eer gehad om drie bedrijfsoverdrachten te begeleiden. Deze overdrachten betroffen stuk voor stuk familiebedrijven, waaronder een grote bouwonderneming en twee MKB-bedrijven. In deze situaties was er behoefte aan een adviseur die niet alleen de bedrijfskundige aspecten begreep, maar vooral ook oog had voor de dynamiek binnen de familie.

De oplossing

Bij deze uitdaging hebben wij niet alleen gekeken naar de juridische en fiscale zaken, waarbij we uiteraard nauw samenwerkten met onze partners. We hebben juist ook innovatieve kennis op het gebied van organisatieopstellingen en familieopstellingen ingebracht. Uit ervaring blijkt namelijk steeds vaker dat tijdens essentiële momenten zoals een bedrijfsoverdracht, er ogenschijnlijk tegengestelde belangen kunnen ontstaan tussen de eigenaar en de beoogde opvolger.


In het specifieke geval van bedrijfsoverdrachten binnen een familieverband kan het erg lastig zijn om de juiste positie in te nemen zonder schade toe te brengen aan de onderlinge familiebanden. Wij richten ons op het creëren van inzicht en begrip bij alle betrokken partijen, waardoor de familieleden elkaar daadwerkelijk kunnen ondersteunen tijdens het overdrachtsproces. Dit doen we op een manier die volledig aansluit bij hun wensen en behoeften.


Met onze expertise hebben wij bewezen dat een succesvolle bedrijfsoverdracht niet alleen draait om de zakelijke aspecten, maar ook om het managen van de familiaire dynamiek. Onze aanpak is gebaseerd op diepgaande kennis van organisatieopstellingen en familieopstellingen, waardoor wij in staat zijn om waardevolle begeleiding te bieden tijdens dit cruciale proces.

Neem contact op voor vernieuwing en oplossing van jouw vraagstuk!

Heb je behoefte aan vernieuwing? Heb je een vraagstuk in je organisatie dat je wilt oplossen? Heb je een serieus probleem dat je wilt verbeteren? Ben je op zoek naar een nieuw concept en is het tijd voor verandering? Hoe kunnen wij je helpen met jouw vraagstuk?

Contact
Betreft
Ik heb interesse in
bottom of page