top of page

Wat is conceptontwikkeling?

Updated: Oct 21, 2023

Stel de eindgebruiker centraal.

Een goed concept verkoopt. Daarom heb je kennis nodig over de eindgebruikers. Maar in de praktijk zien we dat kennis over de klant grotendeels op aannames berust. Marktonderzoek is cruciaal in conceptontwikkeling. Studio WeBuild onderzoekt marktdata, analyseert doelgroepen, bekijkt locaties en onderzoekt demografische en socio-demografische ontwikkelingen. We geven informatie over de landelijke of lokale situatie en benoemen het te verwachten verkooppotentieel. We nemen de laatste kennis over trends mee, zodat jouw concept relevant is voor jouw doelgroep. Zo weet je zeker dat er een markt is voor jouw concept. Of je nu een productconcept met landelijke uitstraling of een lokatieconcept ontwikkelt.Maak jouw concept relevant voor de doelgroep
Ontwikkel aanpak

Creativiteit is tegenwoordig een must. Goed geactiveerde medewerkers zijn heel creatief! Dit activeren doen we in workshops, waarin we mensen helpen hun creativiteit te ontplooien. Met die creativiteit maken we je concept herkenbaar en persoonlijk. Je klant voelt zich hierdoor direct meer aangesproken. In de workshops ontwikkelen we, samen met je team, jouw concept rondom een waardenprofiel en keiharde marktdata. De techniek die we toepassen is gebaseerd op design thinking. Pasklaar gemaakt voor conceptontwikkeling.

Zie het als een logisch stappenplan waarmee je een concept ontwikkelt. De klant staat voorop en met techniek vinden we een passend antwoord op zijn vraag. Hierdoor kan jouw klant straks niet om jou heen.


Duurzaam

Concepten niet duurzaam ontwikkelen kan niet meer. Wij vragen net zolang door totdat jij weet waar je concept voor staat. Als je ons ervan kunt overtuigen dat je oplossing echt stand houdt, begint je concept al aardig duurzame kenmerken te vertonen. Dat is belangrijk. Een concept moet echt toekomstbestendig zijn en zeker een paar jaar meegaan. We willen dat je concept aardig gevonden wordt en dat je concept ook echt aardig ís voor de maatschappij. Dat vereist verantwoordelijkheid. En jij neemt die.


Samen

Wil je een breed draagvlak creëren in je bedrijf, dan is samen ontwikkelen de oplossing. Studio WeBuild faciliteert dit, maar we zorgen er tegelijkertijd voor dat niet je hele organisatie op de kop wordt gezet. We betrekken medewerkers, partners, stakeholders, klanten 

of wildvreemden erbij op het moment dat hun inbreng waardevol kan zijn. Door een systematische aanpak kunnen we alles met iedereen delen. Zo zetten we op praktische wijze conceptontwikkeling in gang en kan je normale bedrijfsvoering ook doorgaan. Wel zo belangrijk.


Intelligent

Ervaring leert dat de creativiteit concepten aansprekend maakt en herkenbaar voor de klant. Is je concept intelligent, dan gaat je klant er ook echt prat op. In de workshops verrijken wij de concepten met tips & trucs. We maken ze solide, concreet en relevant voor je doelgroep. We leggen de verbinding tussen cruciale elementen en onderscheidende principes. We maken je concept doordacht en betrouwbaar. Het levert je klant de zekerheden op, waarop je concept in de praktijk getoetst zal worden. 


Vraag en hulp

Geïnspireerd door de ideeën en mogelijkheden? Denk jij ook na over hoe je jouw conceptontwikkeling het beste kunt vormgeven? Zoek je hulp bij het verbeteren van je bestaande concept? Of wil je een training of opfrisworkshop om goed van start te kunnen gaan met jouw collega's en partners? Wil je tips over verbeterpunten en marktkansen? Of visies delen met ons? Neem gerust contact op. We zullen je niet teleurstellen.

81 views0 comments

Comentarios


bottom of page