top of page

Conceptueel werken

Updated: Apr 15

Empowerment als kernwaardenConceptueel werken zet mensen in hun kracht. Het is een innovatieve methode die gebruikmaakt van oeroude psychologische principes, de nieuwste technieken en de laatste trends. Waar mogelijk helpen we mensen om zich te ontplooien. We dragen bij aan hun ontwikkeling. Samen organiseren we oplossingen die uitgaan van gedeelden waarden en normen. We bevorderen creativiteit en benutten kennis en kunde. We realiseren zo betere concepten, positieve leefomgevingen en meer rendement voor iedereen. Met conceptueel bouwen

maken wij fijn en

betaalbaar wonen voor iedereen bereikbaar


cultuur

Onze mensgerichte aanpak begint met cultuur. Je ontdekt de waarden en normen die jou, je team en je partners binden. We leggen de persoonlijkheid van je organisatie en de aard van de samenwerking bloot. We laten je kennismaken met de menselijke drijfveren die samenwerking succesvol maken. De belangen in jouw keten worden duidelijk, competenties helder en pijnpunten bespreekbaar.​Conceptueel werken is dé nieuwe vorm van organisatieontwikkeling. En wij helpen je op weg met de vaardigheden die daarbij horen. 


methoden

Jarenlange ervaring staat aan de basis van onze methode. Wij hebben onderzocht waar mensen zich door laten activeren en nieuwe stappen nemen. Wat dat is? Inspiratie. Wij geloven dat inspireren de ontwikkeling versnelt. In het conceptueel-werkenformat hebben we onze ervaring en kennis samengebracht tot een werkbaar model voor de 21e eeuw. Zodat ook jij snel en praktisch aan de slag kunt met de nieuwe manier van werken. Door eenvoud in handelen wordt innovatie écht mogelijk.


waarden

Centraal in het conceptueel-werkenmodel staan waarden. Deze verbindende elementen zorgen voor een goede samenwerking en staan voor professionaliteit. Het zijn de kenmerken waarop klanten jou uitkiezen en waarom ze je waarderen. Organisaties en concepten dienen vanuit een helder waardenprofiel te worden gepositioneerd. Dit profiel vormt de basis van de belofte waarmee jij je doelgroep aanspreekt. Waarden voor je klanten en de cultuur van jouw organisatie zijn nauw aan elkaar verbonden. En moeilijk kopieerbaar. Dat maakt jouw organisatie en oplossingen uniek. Ook fijn voor je klanten, want jij bent nu veel aantrekkelijker om mee samen te werken.


kennisintegratie

Door onszelf te onderzoeken maken we onze belangen en doelen duidelijk. Er ontstaat bewustwording. Dit leidt tot inzicht en begrip en geeft vertrouwen in onszelf. Daardoor zijn we beter in staat om een betrouwbare partner te zijn. Samen uit, samen thuis: we gaan samen delen volgens dynamische verdienmodellen en krijgen meer focus op het leveren van prestaties. Daar wordt iedereen beter van. Zo ontstaat een gezonde voedingsbodem, waarop kennis goed te integreren is. Met deze manier van samenwerken ben jij een aantrekkelijke partner. Integraliteit bevordert het rendement van de hele keten.


duurzaam

Ben je je eenmaal bewust van je organisatie en jouw invloed op de wereld om je heen, dan is duurzaamheid niet langer een keuze, maar een intrinsieke waarde. Het integraal verduurzamen werkt overal door, zowel in je organisatie als in je samenwerkingen. Je gaat bijvoorbeeld voor een CO2-vrij leven, en legt niet meer de focus op energiebesparing alleen. Je integreert duurzaamheid op economisch, sociaal en maatschappelijk vlak in je organisatie. Wij geloven dat eerlijk en gezond werkende organisaties nieuwe oplossingen beter op de kaart zetten, de leefomgeving verbeteren en een solide basis vormen om te renderen.


interdisciplinair

Wij houden van interdisciplinair werken. Je ontdekt de toekomst door bestaande paden te verlaten. ​Je stelt je eigen grenzen open of doorbreekt ze. Voor het integreren van oplossingen, denkrichtingen, innovaties, verhalen en trends uit andere sectoren en disciplines heb je lef nodig. Maar nog meer: nieuwe kaders en een portie gezond 

boerenverstand. Wij helpen je werken met nieuwe denkkaders. Geen pilots of stresstesten voor jouw organisatie. Met conceptueel werken laat je experimenteren aan anderen over. Je bent gebaat bij resultaat. Dat resultaat realiseer je door anders te werken. 


rendements verbetering

Afgezaagd maar waar: zonder focus geen resultaat. En zonder rendementsdenken geen verbetering van resultaat. Je bepaalt richting, stelt doelen en werkt met één systeem voor strategie, tactiek en operatie. Wij zetten jou en je organisatie in jullie kracht. In onze werkwijze zijn we meer praktisch dan filosofisch. We koppelen de technieken, aanpakken, modellen, tools en mensen aan elkaar. Je ziet aanzienlijk resultaat in rendementsverbetering op meerdere vlakken. Zo maak je stake- en shareholders blijer.


vraag en hulp

Wil jij weten hoe je met conceptueel werken in jouw organisatie begint? Zit je met een cultuurprobleem en is verandering nu noodzakelijk? Loopt je samenwerking stroef en wil je dit verbeteren? Is het tijd geworden om nu echt te gaan innoveren?​ Word je alleen maar gekozen vanwege je lage prijs​? Dan kan conceptueel werken jouw organisatie helpen. Vraag vrijblijvend een gesprek aan en ontdek onze mogelijkheden om je probleem op te lossen.

Comments


bottom of page