top of page

Richard de Moel: Een inspirerende en innovatieve ondernemer in de bouwsector

Updated: Apr 8

Richard de Moel, eigenaar van Studio WeBuild is een inspirerende ondernemer, manager en adviseur in de bouwsector. Hij heeft veel ervaring opgedaan in Nederland en België, waar hij heeft gewerkt aan uitdagende projecten. Richard staat bekend om zijn innovatieve aanpak, lef en visionaire instelling.


In een recent interview sprak Richard openhartig over zijn carrière, moeilijke tijden en persoonlijke leven. Hij heeft te maken gehad met een faillissement, zware privé omstandigheden en verschillende crises zoals de bouwcrisis, economische crisis, COVID-19 en recentelijk de impact van de oorlog in Oekraïne. Ondanks deze uitdagingen is Richard altijd blijven werken aan zijn succes door hard te werken en positief te blijven kijken naar nieuwe kansen.


Naast zijn professionele prestaties hecht Richard veel waarde aan zijn privéleven. Hij woont samen en is trotse ouder van twee jongvolwassen kinderen. Als mensenmens gelooft hij sterk in het belang van communicatie, humor en het creëren van een positieve werkomgeving.


Een van Richards passies is het werken aan transities binnen de bouwsector. Hij gelooft dat de sector duurzamer, circulairder en socialer moet worden. Richard ziet de waarde van het samenbrengen van verschillende energieën, zoals die van vrouwen en mannen, om zo tot waardecreatie te komen. Hij pleit voor nieuwe vormen van financiering, minder regeldruk en meer ondernemerschap.


Richard heeft veel kennis en ervaring opgebouwd in conceptontwikkeling, duurzaamheid en nieuwe organisatievormen binnen de bouwsector. Hij is geïnteresseerd in nieuwe bouwsystemen zoals modulair bouwen en biobased constructies. Daarnaast ziet hij mogelijkheden om de online en offline wereld met elkaar te verbinden door stapelbare businessmodellen te ontwikkelen.


Als ondernemer werkt Richard samen met verschillende partijen in de bouwsector, waaronder bouwers, projectontwikkelaars, gemeenten en woningcorporaties. Hij gelooft sterk in echt samenwerken, maar erkent dat dit soms moeilijk kan zijn door cultuurverschillen en taalbarrières.


Naast zijn huidige werk hoopt Richard ooit met zijn kinderen samen te kunnen werken aan nieuwe uitdagende projecten in de toekomst. Hij blijft gepassioneerd over de woningbouwsector en zoekt constant naar nieuwe kansen om deze sector en de leefomgeving verder te innoveren.


Richard is een resultaatgerichte ondernemer die niet alleen gefocust is op winst maken, maar ook op het creëren van waarde voor klanten. Hij gelooft dat organisaties zichzelf opnieuw moeten uitvinden en echt moeten weten wie ze zijn om succesvol te zijn. Daarbij is het belangrijk om keuzes samen te maken, beter te verbinden en draagvlak te creëren.Rust vinden is voor Richard essentieel, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Hij pleit voor meditatie op de werkplek en goede gesprekken om zo een veilige werkomgeving te creëren. Daarnaast gelooft hij in partnerschap, co-creatie en het delen van winst in bedrijven en organisaties.


Richard de Moel is een inspirerende ondernemer met een duidelijke visie voor de toekomst van de bouwsector. Zijn focus op innovatie, duurzaamheid en samenwerking maakt hem een waardevolle speler in deze branche. Hij zoekt voortdurend naar nieuwe uitdagende projecten en staat open voor investeerders die willen bijdragen aan zijn ambitieuze plannen.

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page